National Geographic – Spousta zajímavých fotografií

Kdo by neznal světovou značku National Geographic. Přestože server není primárně zaměřen na fotografii jako takovou, může být pro mnoho fotografů užitečným zdrojem inspirace. Většina fotografů si pod značkou National Geographic představuje převážně fotografie s přírodní tématikou. Na serverech nationalgeographic.com se dá ale najít i spoustu jiné inspirace. Kam tedy na serveru zavítat?

Photo of the Day
Na níže uvedené adrese najdete ty nejzajímavější fotografie, které jsou editory časopisu vybírány každý den. Co možná některé z vás ale překvapí je, že mezi top fotografiemi nechybí ani abstraktní fotografie nebo fotografie zátiší a konceptuálního umění.

Odkaz: http://photography.nationalgeographic.com/photography/photo-of-the-day/

Concrete Abstract by Larry Abraham, National Geographic … odkaz

Komunita Your shot
Server nationalgeographic.com umožňuje také nahrávat fotografie svým registrovaným členům. Za tímto účelem vznikl komunitní subweb „Your shot“. I zde je možné najít velké množství fantastických fotografií a fotografů z celého světa. Pokud je fotografie dobrá, má šanci se dostat buď do výběru redakce nebo dokonce až do Photo of the Day.

Odkazy:
Your shot – subweb – yourshot.nationalgeographic.com.
Redakční blog / výběr – yourshotblog.nationalgeographic.com
Instagram: natgeoyourshot – https://www.instagram.com/natgeoyourshot/ (přidáno 07/2020)

Still Life with Fly – Saskia Wagenvoort – original

Trocha historie aneb jak to celé začalo?
National Geographic Society (česky „Národní zeměpisná společnost“) je nezávislá nezisková vzdělávací instituce která byla založena v lednu roku 1888.  Hlavní myšlenka celé instituce byla spatřena ve „vhodnosti organizovat společnost zvyšující a rozšiřující zeměpisné znalosti.“ Prvním prezidentem “Národní zeměpisné společnosti” se stal Gardiner Greene Hubbard, druhým prezidentem společnosti byl jeho zeť Alexander Graham Bell.

National Geographic Magazine
Již v Říjnu roku 1888 začal vycházet také tištěný měsíčník. Původní náklady 200 výtisků se během let vyšplhaly na dnešních více jak 8,5 milionu výtisků.  Kromě toho, že časopis je dobře známý svými kvalitními populárně-naučnými články, vlastní časopis stále dává důraz na svou fotografickou kvalitu. Tento postoj umožňuje poskytnout zázemí pro kvalitní světové fotožurnalisty.

Zdroje:
http://cs.wikipedia.org/wiki/National_Geographic_Magazine
http://cs.wikipedia.org/wiki/National_Geographic_Society
http://www.national-geographic.cz/
http://www.nationalgeographic.com/

Related posts

Leave a Comment