Interview se Zuzanou Mináčovou – Očima fotografky

Do našich kin právě dorazil nový film popisující osud jedné z našich předních fotografek Zuzany Mináčové. O filmu “Očima fotografky“, ale i o dalších životních zkušenostech vypráví fotografka v interview které můžete shlédnout na DVTV.

Film Očima fotografky

Zuzana Mináčová rozhodně patří k největším osobnostem slovenské a české fotografie. Její umělecké fotografie byly vystaveny ve více jak v 30 zemích. Legendární jsou také její fotografie předních filmových hvězd z festivalů po celém světě. Její život ovšem nebyl nijak jednoduchý ani idylický. Hraný dokument “Očima fotografky” je postaven jako intimní zpověď a rekonstrukce významných životních událostí této energické fotografky. Režie se ujal její syn Matěj Mináč. Není to jeho první film a tak k celému tématu přistupuje velmi citlivě. Mináčová nás svým vlastním  humorem provádí celým filmem a zásadními zvraty jejího života. I přesto, že sama nerada stojí před kamerou, nakonec ve filmu poodhalí principy svojí umělecké tvorby, zákulisí fotografování hvězd, ale především svoji fotografickou duši.

Film: Očima fotografky

Odkazy

DVTV – http://video.aktualne.cz/dvtv/fotografka-minacova-po-navratu-z-koncentraku-se-mi-starosti/r~3671342a636411e5a896002590604f2e/
ČSFD –  http://www.csfd.cz/film/53588-ocima-fotografky/
Trigon production – http://www.trigon-production.sk/sk/ocami-fotografky

Related posts

Leave a Comment