Rozhovor se Siegfriedem Hansenem

Video kanál Samuel Streetlife (https://www.youtube.com/@SamuelStreetlife/) přišel se zajímavým rozhovorem s německým street-fotografem Siegfriedem Hansenem. Videokanál tvoří německý fotograf Samuel Lintaro Hopf. Na tomto kanále najdete také další videa angličtině se zaměřením na street fotografii.

Celý rozhovor se Siegfriedem Hansenem se točí okolo street fotografie. Dozvíte se nejen jak fotografovat street fotografii, ale také jak nad takovou fotografií přemýšlet. Video je plné parádních snímků tohoto skvělého fotografa. Rozhovor je sice v němčině, ale je možné při přehrávání pustit titulky a ty přeložit do českého jazyka.

Meet Germany’s most respected Street Photographer – SIEGFRIED HANSEN

Siegfriedem Hansenem patří rozhodně mezi nejznámějším německé pouliční fotografy. Pochází z Hamburku, kde fotí na ulicích více jak 20 let. Siegfried je členem kolektiva fotografů UP a je instruktorem workshopů Leica MasterClass v Německu.

Ve své fotografii již od roku 2002 zachycuje vizuální kompozice s tvary, povrchy, liniemi a barvami z každodenního života. Hlavním těžištěm těchto snímků nejsou lidé, ale grafické vztahy a formální vazby mezi jednotlivými prvky.

© Copyright Siegfried Hansen
© Copyright Siegfried Hansen

Odkazy a www stránky

Siegfried Hansen, Hamburg – street photography
Odkazy: [siegfried-hansen.de]

Samuel Lintaro Hopf, Hamburg – Photographer & Filmmaker, street & documentary photography
Odkazy: [www.lintaro.de] [youtube.com] [Instagram]

Related posts

Leave a Comment