Fotoreport: Grupa 999 – Fotografie

Ve výstavním prostoru Mázhasu v Pardubicích je k vidění ještě do 10.10.2021 výstava nazvaná Grupa 999 – Fotografie. Výstava volného sdružení česko-polských fotografů měla původně proběhnout již na podzim roku 2020. Skupina fotografů působí nejen v Praze, ale i v dalších městech po celé České republice a v Polsku. Autoři nejen fotografují, ale také učí a pořádají fotografická setkání a workshopy. Koordinátorem projektu za českou stranu je fotograf Jaroslav Beneš, který je rovněž zakladatelem několika fotografických sdružení v České republice. Za polskou stranu výstavy spolupřipravuje Jakub Byrczek – polský fotograf a kurátor, zakladatel významné polské fotografické galerie Pusta v Katovicích.

Své snímky vystaví tito autoři: Jaroslav Beneš, Tomáš Rasl, David Stránský, Petr Zinke, Halina Morcinek, Barbara Górniak, Jakub Byrczek, Krzysztof Szlapa, Janusz Wojcieszak, Kamil Myszkowski, Ryszard Karczmarski.

Několik dlouhých minut jsem zůstal stát u černobílých panoramatických fotografií zahrady. Jakoby na mě dýchal Sudkovský pohled do zahrádky s neobyčejnou jemností typickou pro klasickou fotografii.

Related posts

Leave a Comment