Michael Freeman: Myslete jako fotograf

Nedávno se mě do ruky dostala kniha Michaela Freemana, Myslete jako fotograf. Tato kniha se pyšní podtitulem Kreativní myšlení pro lepší fotografie a je tak trochu jinou knihou o fotografování než by většina lidí čekala.

Osobně mě zaujala vlastní koncepce knihy. Nenajdete zde žádné poučky o tom jak nastavit svůj fotoaparát, ani jak provádět úpravy fotografií ve vašem počítači. Autor se spíše snaží vysvětlit jak nad vlastní fotografií přemýšlet. V mnoha uvedených příkladech se snaží vysvětlit, proč některé fotografie na čtenáře zapůsobí a proč některé ne. Rozebírá jak kompozici, tak i pro amatéra neviditelné drobnosti které dělají ten správný výsledný dojem. Vlastní rozbor často podporuje řadou odkazů do historie fotografie a snaží se tak rozšířit čtenářův obzor i v tomto směru.

Pro koho tedy je tato kniha určena?

Knihu lze rozhodně doporučit všem, kteří hledají odpovědi na filozofické otázky o podstatě fotografie jako takové. Díky mnohým odkazům do historie si na své mohou přijít i ti jenž začínají pátrat po historických souvislostech ve fotografické tvorbě.

Informace o knize:

Název: Myslete jako fotograf (Kreativní myšlení pro lepší [digitální] fotografie)
Autor: Michael Freeman
Nakladatelství: Zoner Press
Rozměry: 235 x 255 mm
Vazba: brožovaná
Počet stran: 192
ISBN: 978-80-7413-027-4

Related posts

Leave a Comment